نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه رفتار حرکتی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.

2 گروه رفتار حرکتی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز، ایران.

3 گروه روانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.

چکیده

مقدمه: هدف این پژوهش بررسی تأثیر تمرینات ایروبیک بر اضطراب اجتماعی زنانی بود که اختلال پانیک داشتند. این پژوهش به صورت نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون و با یک گروه کنترل انجام شد.

روش تحقیق: جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی زنانی بود که اختلال پانیک داشتند و تشخیص این اختلال با استفاده از پرسشنامه وحشتزدگی و هراس آلبانی بارلو و زینبارگ (APPQ) و مصاحبه روانپزشک تعیین و تشخیص داده شد. از این جامعه، 30 نفر در رده سنی 25 تا 45 سال به صورت هدفمند انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه 15 نفری قرار گرفتند، یک گروه آزمایش و یک گروه کنترل. سپس گروه آزمایش به مدت 6 هفته و در طول 18 جلسه، هر جلسه 60 دقیقه، در تمرینات ایروبیک شرکت کردند. سطح اضطراب اجتماعی زنان قبل و بعد از اولین و آخرین جلسه تمرین با استفاده از پرسشنامه اضطراب اجتماعی کانور اندازه‌گیری شد و در نهایت با استفاده از روش تحلیل واریانس آمیخته و با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 26، داده‌ها تجزیه و تحلیل شدند.

یافته‌ها: نتایج نشان داد که تفاوت معناداری بین گروه تمرینی و گروه کنترل در سطح اضطراب اجتماعی وجود دارد. به عبارت دیگر، تمرینات ایروبیک اضطراب اجتماعی زنان را به طور قابل توجهی کاهش داد.

بحث و نتیجه‌گیری: بنابراین، می‌توان نتیجه گرفت که تمرینات ایروبیک به کاهش اضطراب اجتماعی زنان با اختلال پانیک کمک می‌کند و برای اطمینان از سلامت جسمانی و روانی شکرت در تمرینات هوازی توصیه می‌شود.

کلیدواژه‌ها