نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

گروه علوم ورزشی و مرکز تحقیقات طب ورزشی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

چکیده

مقدمه: هدف از اجرای پژوهش حاضر مقایسه اثر یک دوره تمرین مقاومتی با و بدون مصرف مکمل زعفران بر تصویر بدنی، اختلال خوردن و شاخص توده بدن زنان دارای اضافه‌وزن بود. روش: جامعه‌ی آماری این پژوهش زنان دارای اضافه‌وزن مراجعه‌کننده به باشگاه ساوا در ملک شهر اصفهان در سال 1402 بودند. تعداد 45 نفر از افرادی که شرایط ورود به پژوهش را دارا بودند به‌صورت نمونه‌گیری هدفمند انتخاب شدند و به‌صورت تصادفی در سه گروه‌های 15 نفری قرار گرفتند. گروه مصرف‌کننده عصاره زعفران، یک کپسول 80 میلی‌گرمی عصاره زعفران را بعد از جلسه تمرین مصرف می‌کردند. این پژوهش از نوع پژوهش‌های نیمه تجربی بود که به‌صورت میدانی با استفاده از طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون اجرا شد. جهت اندازه‌گیری اختلال خوردن از پرسشنامه‌ی اختلالات خوردن 26-EAT و جهت اندازه‌گیری تصویر بدنی از پرسشنامه نگرش فرد در مورد تصور بدنی استفاده شد. جهت تجزیه‌وتحلیل اطلاعات از تحلیل کوواریانس و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معناداری کمتر از پنج‌صدم استفاده شد. نتایج: یافته‌های پژوهش نشان داد بین دو گروه تجربی در تصویر بدنی تفاوت آماری معنادار حاصل نشد (00/1=p). ولی در امتیاز شاخص توده بدنی (03/0=p) و اختلال خوردن (02/0=p) بین دو گروه تجربی تفاوت آماری معنادار به نفع گروه تمرین مقاومتی به همراه مصرف عصاره زعفران مشاهده شد. نتیجه‌گیری: استفاده از عصاره زعفران در اجرای برنامه‌های تمرین مقاومتی می‌تواند در بهبود اختلال خوردن و شاخص توده بدن جامعه مورد هدف مؤثر باشد.

کلیدواژه‌ها